Etsy Faves: Christmas Cards

Det er snart julekorttid og i den anledning har jeg fundet nogle favoritter fra Etsy. Jeg synes disse kort er særligt fine, fordi de er købt af små selvstændige kreative folk fra hele verden ovre på Etsy. Jeg er vild med Etsy!

Letterpresskort her og her // Typografisk kort her og her // Fine motiver her og her

I love so many items on Etsy. And I lovelovelove the concept of Etsy! 
It’s soon christmas so I’ve put together a little list of some of my favorite christmas cards from Etsy.

Letterpress cards here and here // Typography cards here and here // Cute designs here and here

Scones

Vores weekend har været brugt på i n g e n ting. Og det trængte vi vidst til, for den dårlige samvittighed over den lange arbejds-to-do-liste var slet ikke særlig dårlig. Jeg kommer selvfølgelig nok til at fortryde imorgen, når jeg kommer tilbage på kontoret. Men indtil nu har det været lækkert og vi har sørget for at få noget for vores penge på vores Netflix-abonnement.

Jeg brugte søndag formiddag på at bage scones og grovboller. Jeg har ikke fået en rigtig scone siden jeg var i London i december ’12. Og det er endda selvom, jeg har været tilbage til England mange gange siden.

Ved du i øvrigt at scones ikke udtales scooones, som mange af os kalder dem? At udtale det scooones er åbenbart den fine måde, at sige scones på. I virkeligheden kalder dem almindelige englænder dem for skåns. Uanset om det er scooones eller skåns, så er det en lækker smørholding bid brød, som er hurtig at bage og perfekt til søndag morgen.

Jeg har brugt denne opskrift fra BBC, og I får den her i oversat version:

Ingredienser:

 • 225 g mel
 • 55 g kold smør
 • ½ tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 150 ml mælk
 • 1 æg

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 200 grader.
 2. Sigt melet i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker og kom det i melet sammen med salt og bagepulver.
 3. Smulr smørret i melet indtil konsistensen er som brødkrummer, eller indtil smørret ikke længere er i store stykker.
 4. Hæld mælken i og rør forsigtigt med en smørekniv(Ja, det siger opskriften!). Dagen skal ikke røres længe, men blot lige samle sig.
 5. Ælt dejen på et meldrysset bord indtil den holder sammen. Absolut ikke for længe, ellers blive de tørre.
 6. Rul dejen ud indtil den er ca. 2 cm i tykkelsen. De vil ca fordoble sig i højden i ovnen, så lav dem så tynde eller tykke som du har lyst til. Udstik eller skær dine scones ud af dejen; jeg brugte en cirkelformet udstikker, men du kan bruge, hvad du vil.
 7. Pensl dine scones med et sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.

De er bedst, hvis de serveres varme og med lidt god marmelade – Vi fik dem med den sidste rest æblesmør fra sidste år.

Haps!

 My spend my weekend doing hardly anything! Except for baking these scones – yum! 

 

DIY: Fødselsdagsinvitation // Birthday invitations

DIY_Invitationswithconfetti-01

Der findes ikke noget, der er ret meget bedre end fødselsdag! Jeg kan i hvert fald stadigvæk finde en barnlig glæde ved at se frem til 8. december hvert år. En af glæderne ved fødselsdage er at invitere en masse gode mennesker til fejring. Hvad enten det er familien til kaffe og kage, eller venner og veninder til abefest.

Uanset hvad, så synes jeg, at der hører sig en rigtig papirinvitation med – Er jeg den eneste, der er lidt træt af Facebook-events og invitationer der igennem?

Invitationen til min fødselsdag i år er faktisk en lille nem DIY med nemme håndlavede elementer. Jeg arbejder meget ved computeren til daglig, så det er rart at arbejde kreativt med hænderne en gang imellem.

Her er materialerne du skal bruge:
1. Lækkert papir til selve invitationen
2. Konfetti (Jeg har lavet mit selv med en udstanser og nogle papirrester)
3. Papirsposer (Her er det en lille slikpose fra min kontorforsyning)
4. Klistermærker til at lukke posen med (De her er fra Søstrene Grene)
5. En saks
6. Pensel og blæk

Sådan gør du:
1. Print eller skriv invitationerne på dit papir. Jeg fik plads til 6 invitationer på et A4 ark, som jeg derefter klippede ud.
2. Mal ordet ‘Invitation’ på med blæk øverst på invitationen og modtagerens navn på forsiden af posen. Lad begge dele tørre.
3. Når blækket er tørt, så ilægges invitationen og konfetti ned i posen. Mængden af konfetti afhænger af dit festhumør og af, hvor meget konfetti du gider stanse ud.
4. Luk posen med et klistermærke.

Nemt, ikke?

I love sending out proper invitations to my birthday, so this is this years version:

Materials:
1. Quality paper for the invitation (I choose a light gray carton type)

2. Confetti (I made mine by myself with a puncher and some craft paper)
3. Small paperbags
4. Round stickers
5. A pair of scissors 
6. Brush and ink

How to:
1. Print or write your invitations on the carton. I was able to fit 6 invitations on one sheet of A4, but do as you like :)

2. Paint the word ‘invitation’ with ink on the top of the invitation, and paint the recipients name on the paperbag. Let the ink dry.
3. Once dry; Place the invitation and your desired amount of confetti in the paperbag.
4. Seal the paperbag with the sticker.

Easy, right? :)

Pre-Autumn // Post-Summer

Er jeg den eneste, der ikke helt er klar til at sommeren er på vej væk?
Jeg har i hvert fald slet ikke lyst til at alle grill-aftener på græsplænen foran konservatoriet er væk, eller til åbne vindue om natten bliver for koldt, eller til konceptet en-is-om-dagen ikke holder længere. Jeg er slet ikke klar til huer og vanter, men dog er jeg klar til langærmede trøjer og mørke farver igen. For favorit-garderoben-tiden er nemlig forår og efterår, for her er der mulighed for at lege med lag og tilsætte tørklæder, men uden at skulle tage hensyn til frostgrader og glatte fortorve.

Jeg har her samlet et par favoritter til garderoben til det tidlige efterår. Jeg er vild med blå, mønstre, solbriller med klart stel (Dem skal vi alle have nu, har jeg hørt!) og tynde jakker.

1.Oversize petroleumsblazer fra H&M
2. Printet uld-tørklæde fra Designers Remix
3. Solbriller med klart stel fra Foof
4. Blå neglelak ‘After School Boy Blazer’ fra Essie
5. Meget fin, mønstret taske fra Pieces

I’m not really ready for autumn and winter, but I am ready to wear darker colours and scarfs again. So this is my pre-autumn wishlist with lovely blues, clear frames and patterns. 

Hello Polly

Min lille freelancevirksomhed går over al forventning og det betyder travlhed. Travlhed betyder desværre også en prioritering i tid, og det er altså gået udover bloggen den seneste tid.
Jeg går og barsler med en masse ændringer for bloggen – Vi skal bla. flytte og omdøbes, men mere om det senere. Indtil videre holder jeg tungen lige i munden, forsøger at nå alting og samtidig huske at trække vejret og holde fri, når hovedet trænger til pause.

Indtil jeg igen kan tillade at bloggen får noget mere opmærksomhed, så får I lov til at sukke over de her vanvittigt lækre uld-puder fra australske Hello Polly. Mønstret og farverne er på sin egen måde ret skandinaviske og ret Hay’ske, og de ville passe så fint ind i vores lille stue derhjemme.

Se hele udvalget af puder her, og når du er der, så kig også på alle deres andre produkter – Der er max på lækkerhedsfaktoren!

While this blog is on a temporary break due to business in my work life, I’d like to share these overly gorgeous cushions from Hello Polly. Though they are from Australia, they have a touch of Scandinavia to them. I love them! See their full range her.   

All images are from Hello Polly

 

Networking tips

En af mine fastlæste blogs er Cupcakes & Cashmere. Emily, som står bag C&C, har lykkedes rigtigt godt med at skabe et ufatteligt smukt univers og en god profiltabel forretning ud af hendes blog. Hendes indlæg er en lækker blanding af tøselir fra både tøj, til make-up til madlavning og indretning, og engang imellem deler hun også ud af sine forretningshemmeligheder.
For nyligt postede hun et indlæg om netværk, og det har inspireret mig til at dele lidt ud af mine netværkstips også. Tag lige og læs hendes indlæs også, som godt nok henvender sig mest til den amerikanske kultur, men der er nogle rigtigt gode tips imellem. Find hendes indlæg lige her.

Jeg har ikke været selvstændig længe nok endnu til at kunne give dig en komplet guide til netværkeri, men jeg kan give dig mine vigtigste tips, som indtil videre har gjort mig godt.

Mit allervigtigste tip er at behandle alle mennesker, som du møder, som dine potentielle kunder. Det kommer af den simple årsag at ingen ved, hvorfra din næste kunde kan komme.

Jeg har efterhånden oplevet flere gange, at der kommer opgaver fra meget uventede kanter, og jeg tror på, at nogle af disse opgaver aldrig var kommet til mig, hvis jeg ikke havde været positiv og udadvendt overfor de fleste, som jeg møder på min vej. Man møder mange mennesker i løbet af en dag; buschaufføren om morgenen, ekspedienten hos din kaffepusher, dine kollegaer, naboer, gamle bekendte osv osv. Hvis man tæller sammen, hvor mange ansigter man egentlig taler med i løbet af en dag, og ganger dét antal med et gennemsnitligt antal bekendte og venner, så bliver det tal ret stort. Netværkeri er som ringe i vandet, og vi ved alle sammen at vi hellere vil have en anbefaling fra en i vores eget netværk fremfor en søgning på google. Så hvis man tager og forestiller sig, hvor mange mennesker, altså potentielle kunder, der er i bare den daglige cirkel af ansigter, som man møder, så ligger deri altså uendelige muligheder.
Med tilføjelsen af de sociale medier, så er ens rækkevidde pludseligt uvirkelig stor.

Selvom at du måske ikke føler at alle i dit netværk direkte har brug for din service eller dit produkt, så er det aldrig til at vide, hvem de har i deres netværk, som kunne blive dine potentielle kunder. Derfor forsøger jeg at behandle alle, som jeg ville behandle potentielle kunder. I de små daglige rutiner er det nødvendigvis ikke ved at gøre andet end at smile og være venlig. Det er ikke sikkert at jeg nogensinde møder bogchaufføren igen, eller måske er ekspedienten på kaffebaren opsagt næste gang, jeg kommer forbi. Men jeg siger altid til mig selv, at det kan være at jeg møder disse mennesker i en anden situation senere. F.eks. er jeg rigtigt glad for at jeg behandlet mine eks-kærester rigtigt pænt, for tænk sig, hvis jeg senere i livet skal udføre en opgave for den virksomhed, som de ender med at være ansat i.

Et eksempel: Jeg har engang for mange år siden, været i praktik på et trykkeri, og jeg gik derfra med en rigtig irriterende og personlig kommentar fra en af lederne i virksomheden. Det var sikkert blot et udtryk for en dårlig dag hos vedkommende, men det endte altså med at være mit overordnede syn på virksomheden. Da vedkommende sendte mig afsted ud i verden med sådan en kommentar, så havde vedkommende nok ikke tænkt længere, end til at jeg jo bare var studerende, så hvad kunne det gøre ham? Hvad han burde have overvejet var, at jeg jo netop var studerende og derved kom til at møde mange kommende grafiske designere, som jeg højst sandsynligt ville holde kontaktet med efter endt studie. Jeg har gået på årgang med 60 grafiske designere, som kommer til at arbejde i 60 virksomheder, som alle kunne blive potentielle kunder for det pågældende trykkeri.
Konklusionen på hans ene kommentar, kunne således risikere at blive, at jeg ville fraråde 60 designvirksomheder at benytte sig af det pågældende trykkeri.

Historien her, er et godt eksempel på, hvor magtfuldt netværkning kan være. I det tilfælde er det negativt, men jeg har efterhånden oplevet med alle mine nye kunder, at de kommer til mig, fordi jeg har tidligere har behandlet dem eller nogen i deres netværk godt.

Det her indlæg blev lidt langt, men jeg håber I er kommet helt herned til bunden :)

Hvad er jeres bedste netværkstips?

This is really long post about networking, but the essential is, as the picture at the top states; Treat everyone as they’re a future client. I’ve had many good experience with clients approaching me, because I have been kind to them in a very non-work related situation, making me conclude that treating everyone as a new client is quite beneficial for me. This post was inspired by a recent post over at Cupcakes & Cashmere about networking. Read it here

This week online #28

Illustration: Emma Dyme
I
llustrationen herover har været mit skrivebordsbillede i et stykke tid nu, og jeg synes det er så fint! Emma Dyme er i øvrigt en rigtig dygtig grafisk designer/blogger/illustrator – Se selv ovre på emmadyme.com.
I love this illustration by Emma Dyme and it has been my desktop background for quite a while now. She’s a brilliant designer and illustrator, and a blogger over at emmadyme.com.

1. Oh Happy Day er en rigtig fin blog, og for, efterhånden, et stykke tid siden lagde de en rigtig fin freebie print-your-own skabelon op, som passer perfekt til, hvis du skal flytte eller holde housewarming.
Printable Housewarming invitations & Moving Announcements
I
 love this freebie from Oh Happy Day!

2. Grant Snider har tegnet en fin samling striber om, hvordan det er at arbejde kreativt. Den rammer ret godt plet -> Se selv her!
This comic by Grant Snider is a perfect illustration of how a creative working life is. 

3. De her akvaralmalerier giver mig lyst til at gå igang med vandmaleriet igen:
Watercolor Paintings of Superheroes
These watercolor paintings makes me want to experiment more with watercolors.